מציאות רבודה בשלכת: ביקור בתערוכה ״לראות את הבלתי נראה״ בגן הבוטני בירושלים

העבודה מקהלת שחר, של האמנית שרה מיוחס. צילום מסך: איתי יעקב

Forget Me Not של אורי גרשט. עבודה דיגיטלית היפר-ריאליסטית. צילום באדיבות האמן

מרחבי הגן הבוטני האוניברסיטאי שבשכונת ניות בירושלים, הופכים זו הפעם השניה תוך שנה לחלל האמנות המוצלח בעיר. אשתקד הוצגה בגן התערוכה ״בחזרה אל הטבע״ שאצרה הדס מאור, שבה האוצרת (יחד עם טל מיכאל הרינג)בתערוכה נוספת, נפלאה לא פחות: ״לראות את הבלתי נראה״ שתינעל באוגוסט 2022. בתערוכה מוצגות עבודות אמנות עכשווית בטכנולוגיית מציאות רבודה (AR), שמשתלבות באופן הרמוני במרחבי הגן.

היציאה מגבולות גלריה או חלל מוזיאלי עם ארבעה קירות לבנים, מאפשרים לצמד האוצרים להציג עבודות שייתכן כי בחלל תצוגה רגיל היו מאבדות מהייחודיות שלהן. במרחבים הפתוחים הן נטענות במימד נוסף, חווייתי, שנוצר בזכות המפגש בין הצעידה בשבילי הגן לתחושת ההפתעה שמכה בצופה עם כל התגלות של עבודת אמנות חדשה, חלקן משלבות סאונד ותנועה. לרגע אפשר ממש להרגיש כמו עליסה בארץ הפלאות.

כאמור, התערוכה מבוססת על טכנולוגיית AR שמאפשרת יצירת עבודות גדולות-ממדים המתקשרות עם הנוף סביבן, ללא המגבלות החלות על עבודות אמנות פיזיות. כל מבקר נדרש להוריד אפליקציה ייעודית למכשיר הטלפון הנייד או לטאבלט. במהלך השיטוט בגן מסמנת האפליקציה את מיקום העבודה, שנפתחת על המסך ומאפשרת לצופה להתבונן בה ואף ״להיכנס״ לתוכה, כמו לדוגמה, אל ניצב המלח המרהיב של האמנית סיגלית לנדאו, אל תוך כלוב הזהב של האמן הסיני איי ווי ווי שמקיף אותך ב-360 מעלות, או לפרוץ אל תוך זר הפרחים המתנפץ של האמן הישראלי אורי גרשט.

"השילוב של עבודות ה-AR בסביבה רווית-טבע מפורר את ההפרדה הבינרית בין מה שבדרך כלל נחשב 'טבעי' ל-'דיגיטלי', ומאפשר למבקרים לחוות את התערוכה בצורה שמחוברת יותר לאופן בו אנו חיים כיום," מסביר טל מיכאל הרינג, אוצר-שותף. "כאשר מרחבי החוץ והטבע קיבלו עבורנו משמעות נוספת ומשקל מחודש בחיינו בתקופה האחרונה, התערוכה מציגה דרך חדשה לאנשים לבוא במגע עם האמנות ועם הטבע בו-זמנית״.

התערוכה מוצגת בו זמנית ב-12 גנים בוטנים ב-6 מדינות ברחבי העולם, וכוללת עבודות של 13 אמנים ישראלים ובינלאומיים מובילים. שווה לשוב ולצפות בתערוכה בעונות שונות של השנה, מאחר ואז הגן נראה אחרת, וכך גם האמנות המשתלבת בסביבתו.

Salt Stalagmite #1 של סיגלית לנדאו. נציב מלח וירוטאלי. למעלה, העבודה Stones Against Diamonds של אייזק ג׳וליאן.
צילום מסך: איתי יעקב

שעות פתיחה: א’-ה’ ושבת, 09:00-17:00; שישי, 15:00-09:00 (מומלץ להגיע בשעות האור. אפליקציית התערוכה לא עובדת טוב בחושך).

שימו בווייז: הגן הבוטני האוניברסיטאי ירושלים

מחיר כרטיס: 40-25 שקל

הכי חשוב ומשמח: אין צורך בתו ירוק/ סגול או בדיקת קורונה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s